5 Sebab BARISAN NASIONAL Terus Berkuasa Menang Pilihanraya

PUTRAJAYA – Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Sohaimi Shahadan menyenaraikan lima kelebihan BN yang tidak dapat ditandingi pembangkang.
Kata Sohaimi, kelebihan tersebut bukan sahaja menyumbang kepada faktor kemenangan BN pada pilihan raya sebelum ini, malah jelasnya lagi, ia juga boleh dijadikan posyen kemenangan mereka menjelang PRU14 kelak.

Ujar Sohaimi, penyatuan parti, bangsa, kaum dan agama dalam BN merupakan kunci penting bagi BN dalam melakar sejarah politik tanah air.
Tanpa penyatuan, BN tidak mungkin boleh kekal memerintah dan mengurus tadbir negara dengan baik seperti sekarang.
“Yang kedua, gerak kerja kita konsisten daripada dulu sampai sekarang. Tidak ada perubahan
“Macam pembangkang ini (gerak kerjanya) berubah-ubah. Sekejap macam itu, sekejap macam ini,” katanya ketika ditemui Sinar Online, baru-baru ini.
Katanya lagi, BN juga mampu membela rakyat dan menunjukkan bukti pembelaan tersebut kepada masyarakat dan bukannya janji semata-mata.
Malah katanya lagi, BN juga sangat konsisten dengan apa jua yang disuarakan berbanding dengan pembangkang yang berpecah-belah dan kelam kabut dengan janji-janji mereka.
“Saya nampak kita ada banyak sokongan yang sangat padu daripada seluruh negara. Sokongan juga diberi oleh seluruh parti daripada peringkat tertinggi sehingga ke peringkat akar umbi.

“Pakatan Harapan tidak ada semua itu. Bila kita menamakan seseorang calon yang bertanding dalam pilihan raya, kita konsisten memenangkan calon dan tidak berlaku perpecahan.
"Seperti yang kita semua saksikan, Pakatan Harapan (walau) sesama mereka sekalipun mereka menghentam calon dan tembak-menembak antara satu sama lain,” katanya lagi.
BN baru-baru ini menang besar di kedua-dua kawasan Parlimen dalam pilihan raya kecil di Kuala Kangsar dan Sungai Besar.
Calon BN di Kuala Kangsar, Datin Mastura Mohd Yazid memperoleh majoriti 6,969 undi pada manakala Budiman Mohd Zohdi meraih majoriti 9,191 undi bagi PRK Sungai Besar.

-sinar Harian-

No comments

Powered by Blogger.