#PRK Kuala Kangsar : PAS Pukul Perayu Undi Dengan Kayu - VIDEO

3Ramai ahli PAS tengah Viral isu provikasi yang berlaku petang tadi di Taman Bunga Raya.
MACAI Pas duk kutip dibakul durian dan bukan berada semasa kejadian tersebut.
Jam lebih kurang 6.20 petang, perayu undi dari PDM Taman Bunga Raya bergerak disekitar taman itu bagi proses rayuan undi akhir ke rumah rumah.
JENTERA perayu undi diiringi skuad bermotor pemuda BN bergerak merayu dan tiba di sebuah rumah yang bersebelahan dengan rumah UPU Pas di taman itu.
Kebetulan pada masa itu juga dibawa sekali juadah berbuka puasa (Nasi Dagang Terengganu) untuk diagihkan kepada penghuni rumah-rumah yang dikunjungi.
Selepas keluar dari rumah tersebut atas dasar kejiranan dan sebagai umat Islam yang sedang berpuasa serta mempunyai syahadah yang sama lalu jentera perayu undi BN menghulurkan salam berserta dengan buah tangan untuk dijamah ketika berbuka petang tadi.
Namun niat baik jentera BN tidak disambut malahan perayu undi turut dihalau dengan cara yang keras dengan menolak salah seorang (Haji Yaakob) sehingga jatuh.
Selepas itu satu pergaduhan berlaku akibat tolakkan yang dimulakan oleh penyokong PAS (Pok Usop) dan keadaan tidak terkawal.
Salah seorang penyokong Pas menggunakan kayu yang dibalut dengan bendera memukul seorang pemuda bermotor BN dan mengakibatkan keadaan semakin tidak terkawal.
Pemuda(Fazly) tersebut jatuh dan pengsan lalu dibawa ke hospital Kuala Kangsar bagi menerima rawatan.
Provokasi yang dimulakan Pas itu nyata mengambarkan mereka TIDAK mengikuti ajaran ISLAM yang sebenar.

pengsan

No comments

Powered by Blogger.